Velkommen til lunsj i restauranten

I restauranten serverer vi lunsj hver dag fra 12 - 15, og fra 12-17 på søndager. Til lunsj serverer vi pizza og andre enkle gode retter. Restauranten er åpen til middag fra onsdag til lørdag. Menyen ser du lenger ned på siden. Er dere inntil 8 personer kan dere booke via knappen under. Er dere flere enn 8 må alle i gruppen samle seg og forhåndsbestille meny.  Send en forespørsel til booking@grefsenkollen.no

1/7
 

Lunsjmeny

Spise
Dyrlegens Nattmat
Grefsenkollens grove postei, med skogsopp, stekt skinke,
surdeigsbrød og Piotrs Pickles.  

179,-

Inneholder: H, E, M

Salat
Med hjemmerøkt laks fra landbasert oppdrett i Fredrikstad,
smilende egg, poteter, løk og sennepsvinaigrette.

179,-

Inneholder: F, E, SP

Lammegryte
Med rotgrønnsaker, spelt, sopp, kål og mørkt øl.
195,-

Inneholder: H, SI

Fiskesuppe
Kremet fiskesuppe, med grønnsaksjulienne, blåskjell, reker, 
krepsehaler og dagens utvalg av fisk.

195,-
Inneholder: F, SK, SI, B, M
Dessert
Hjemmelaget softis
Fra de 14 kuene på Skarrbo Gård, servert i krumkake, med multer.  
115,-

Inneholder: H, M

Fyrstekake
Med eplekompott og pisket krem.
115,-

Inneholder: H, M
Markarita 
Mozzarella og frisk basilikum. 
178,-
Inneholder: H, M

Skinke

Kokt skinke, mozzarella og oregano.
198,-
Inneholder: H, M

Bukkene bruse
Fenalår, kapers, ruccola, syltet rødløk og fersk geitost.
220,-
Inneholder: H, M

Barnepizza: Barnslig godt
Tomatsaus, skinke og mozzarella
137,-
Inneholder: H, M
Pizza med hvit saus
Reinsdyr 
Mozzarella, reinsdyr, tyttebær og frisk timian. 
220,-
Inneholder: H, M

Sopptur

Blandet skogsopp, bacon og Fønix blåmuggost.
220,-
Inneholder: H, M

Fire oster
Mozzarella, Grana Padano, Fønix og Rødkittost.
198,-
Inneholder: H, M

Dagens pizza (hvit eller rød)
Se krittavlen ved baren, eller spør din servitør.
Ekstra
Glutenfri bunn: 35,-         Rømmedressing (M): 35,-
Ekstra kjøtt/ost/grønnsaker: 35,-

Allergenforklaring: H = hvete, M = melk, F = fisk, PK = pinjekjerner, EG = egg, S = soya, SP = sennep, SK = skalldyr, SI = selleri,
SF = sesamfrø, SS = svoveldioksid og sulfitter, L = lupin, B = bløtdyr, P = svinekjøtt, ALK = alkohol

Pizza med rød saus

Meny middag

Snacks
Østers naturelle 1 stk./6 stk.
Fra Arnevik Gård.  
45/250,-

Inneholder: B

2 stk. vannbakkels,
Med stekt skinke, estragon, rømme og tomat.
89,-

Inneholder: H

Syltede grønnsaker
Dagens utvalg.
89,-

Inneholder: -

Spekemat og ost
250,-
Inneholder: M, E, SP

Blåskjell 500 gr.
175,-
Inneholder: B

Hjemmebakt brød
Med smør fra Valmsnes.
89,-
Inneholder: H, M
Norske beter, 
med røkt rømme og saltede mandler.
198,-
Inneholder: M, N

Hjemmerøkt laks,
fra landbasert oppdrett i Fredrikstad. 
178,-
Inneholder: F

Grefsenkollens grønne salat,
med dagens urter, blomster og blader,
friske og syltede grønnsaker.

155,-
Inneholder: M, N

Speltrisotto
med sopp, nøtter, maltgele og revet ost.
165,-
Inneholder: H, M, N
Litt større retter
Lammebog og lår,
med grønnkål, sennep og choronsaus.
260,-

Inneholder: M, E, SP

Sik
med jordskokk og kremet rognsaus.
260,-

Inneholder: -

Grefsenøksa (3-4 personer)
1,2 kg. norsk entrecote på bein, modnet og håndplukket av 
Jørgen T. Pedersen. Stekt og servert med
salat, poteter og bernaise.
1800,-

Inneholder: M, E
Litt av hvert, på deling 
595,- pr. person.
For eksempel: 
-Brød, blåskjell, spekemat, vannbakkels
- Lam, speltrisotto, syltede grønnsaker
- Softis i krumkake

 
Søte retter
Karamelliserte epler, 
med hvit sjokoladekrem og solbærsorbet.
125,-

Inneholder: -

Hjemmelaget softis
servert i krumkake med multer.
155,-

Inneholder: M

Norske oster
198,-
Inneholder: M
Litt mer, på deling 
795,- pr. person. 
For eksempel: 
- Brød, østers, blåskjell, spekemat, vannbakkels
- Sik, salat
- Lam, speltrisotto, syltede grønnsaker
- Softis i krumkake,
karamelliserte epler med hvit sjokoladekrem

Allergenforklaring: H = hvete, M = melk, F = fisk, PK = pinjekjerner, EG = egg, S = soya, SP = sennep, SK = skalldyr, SI = selleri,
SF = sesamfrø, SS = svoveldioksid og sulfitter, L = lupin, B = bløtdyr, P = svinekjøtt, ALK = alkohol

Små retter
 
 

Åpningstider i restauranten

Lunsj: 
Hver dag: 12 - 15
Søndag: 12 - 17

Middag:
Ons-lør: 17:00 - 21:00